Domov
Prihlásiť sa pomocou Microsoft Teams Prihlásiť sa
Vyhľadať
Titulný obrázok
Domov  /  Blog  /  Spolu v škole, spolu pre školu

Spolu v škole, spolu pre školu

Naposledy upravené 23.09.2024 - pred 22 dňami Čítanie na 55 sekúnd

Vítame vás na stránke Školy pre mimoriadne nadané deti a Gymnázia, prvej školy v stredoeurópskom priestore, ktorá sa zameriava na vzdelávanie detí so všeobecným intelektovým nadaním.

Naša škola vznikla v roku 1993 a v školskom roku 2023/24 oslávila 30. výročie. Dlhodobo patrí k najlepším školám na Slovensku a umiestňuje sa na popredných miestach v rebríčkoch hodnotenia slovenských škôl.
Veľká vďaka za to patrí PhDr. Jolane Laznibatovej, CSc., nositeľke myšlienky a realizátorke projektu vzdelávania nadaných na Slovensku APROGEN (Alternatívny program edukácie nadaných). Po celých 30 rokov bola riaditeľkou školy a na konci výročného školského roka odišla do zaslúženého dôchodku. Od 1.7.2024 sa novým riaditeľom školy stal PaedDr. Jozef Doddy Cimra, dlhoročný učiteľ informatiky a geografie, výchovný poradca a posledných 5 rokov aj zástupca riaditeľky. Je zárukou toho, že program alternatívnej edukácie nadaných APROGEN bude pokračovať aj naďalej tak, aby sme sa udržali medzi najlepšími slovenskými školami. Zároveň je prísľubom otvoreného štýlu riadenia školy, ktorý je založený na komunikácii, spolupráci a transparentnosti s výraznou orientáciou na duševné zdravie, spokojnosť a bezpečnosť žiakov i zamestnancov ŠpMNDaG v duchu vízie školy a motta:

"Spolu v škole, spolu pre školu"